Web Development

Diverse projecten, o.a.:

HondenCoach Maria

Website voor HondenCoach Maria, hét adres in Meppel en omstreken voor hulp met je puppy en/of (jonge) hond.

www.hondencoachmaria.nl

Dit project houdt onder andere in: verzorgen van hosting, aanschaffen van domeinnaam en beheren van DNS instellingen, opzetten basis site (WordPress) en database (MySQL), installeren van templates, instellen van diverse configuraties, creëeren van content. Tot slot heb ik ook (web-based) facturatie software geïnstalleerd en geconfigureerd.


Sprenger IT Services

Deze site 😉

Dit project houdt onder andere in: verzorgen van hosting, aanschaffen van domeinnaam en beheren van DNS instellingen, opzetten basis site (WordPress) en database (MySQL), installeren van templates, instellen van diverse configuraties, creëeren van content.


TopBase

Waar werk en hobbies samen komen, deel 1.

TopBase is een database met alle liedjes die ooit in de een editie van een Top-1000 of Top-2000 jaarlijst gestaan hebben. Momenteel bevat het alle jaargangen van de Radio 2 Top 2000, Radio Veronica Top-1000, en de Q-Music Top-1000.

topbase.sprweb.nl

Dit project is vnl. een privé project, waar ik dankbaar gebruik van maak bij het aanleren van nieuwe technieken. Daardoor heeft al meerdere verschijningsvormen gekend: Het is ooit begonnen in het CMS van Joomla, aangevuld met zelfgemaakt extensies. Daarna is het een keer herbouwd in het framework van CodeIgniter. Tot slot is het nog een keer herbouwd, ditmaal in het Laravel framework, aangevuld met een template (gebruik makend van o.a. jQuery, JavaScript, Bootstrap CSS). Uiteraard is de hosting ook door mijzelf verzorgd.


WebTag

Waar werk en hobbies samen komen, deel 2.

Ook WebTag is een prive project. Ik was op zoek naar een goed programma waar ik mijn collectie aan muziek bestanden in kon beheren, inclusief uitgebreide zoek functie, tag editor, smart naming / moving, playlists, import- en export-mogelijkheden etc. Door te tijd heen heb ik al diverse programma’s geprobeerd, maar kwam tot de conclusie dat een web-based applicatie voor mij toch wel een betere oplossing zou zijn. Toen ik er geen tegen kwam die aan mijn behoefte voldeed, heb ik besloten er zelf maar een te maken.

webtag.sprweb.nl (besloten site)

Gebouwd in het Laravel framework, aangevuld met een template (gebruik makend van o.a. jQuery, JavaScript, Bootstrap CSS). Uiteraard is de hosting ook door mijzelf verzorgd.


ZeverReport

ZeverReport is een site die ik heb gebouwd als rapportagetool voor mijn zonnepanelen. De site haalt informatie op uit de inverter van ZeverSolar (in plaats van ZeverCloud zoals de meeste tools), en verwerkt deze in een database. Vervolgens kunnen er allerlei grafieken getoond worden per jaar, maand, dag, etc.

zeverreport.sprweb.nl

Voor geïntereseerden: ik kan deze site evt. werkend leveren op een Raspberry Pi en bij jou in je netwerk instellen. Werkt momenteel enkel met bepaalde types ZeverSolar inverters, maar ik sta uiteraard open voor nieuwe ontwikkelingen.

Gebouwd in het Laravel framework, aangevuld met een template (gebruik makend van o.a. jQuery, JavaScript, Bootstrap CSS). Maakt ook gebruik van ElasticSearch. Uiteraard is de hosting ook door mijzelf verzorgd.